112 BE, de app die levens redt

publish date
28.05.2020

Vandaag lanceert de Algemene Directie Civiele Veiligheid vier filmpjes om de app '112 BE' bekender te maken bij het grote publiek. De app bestaat ondertussen drie jaar en is sindsdien al meer dan 930.000 keer gedownload.

Je kan de filmpjes bekijken en downloaden op de website van de Algemene Directie Civiele Veiligheid. Er bestaan vier verschillende versies: één voor politiehulp, één voor brandweerhulp, één voor dringende geneeskundige hulpverlening en een integrale versie die de drie voorgaande thema's herneemt.

In vergelijking met gewoon bellen naar 112 of 101, biedt de app 112 BE heel wat voordelen. Zo hoef je de noodnummers niet te onthouden en kan je ze bijgevolg niet vergeten als je in paniek bent. De hulpdiensten kunnen je dankzij deze app ook makkelijker terugvinden. Bovendien stuurt de app je locatiegegevens naar de noodcentrale en vervolgens elke 30 seconden een update van je positie. Indien gewenst, kan de noodcentrale eventueel een chatfunctionaliteit activeren als de operator de oproeper niet kan verstaan. Tot slot: als je medische gegevens (zoals hartproblemen, allergieën (aan medicatie), epilepsie, diabetes…) hebt ingevuld, zal de operator daar meteen over kunnen beschikken op het moment dat je belt, en kan hij of zij die informatie doorgeven aan de hulpdiensten. Bellen met de app 112 BE is, net zoals een oproep naar de de noodnummers, volledig gratis en werkt alleen in België. 

 

 

Volgende van de detaillijst