Eerste herdenkingsmoment overleden en zwaargewonde verkeersslachtoffers Provincie Antwerpen

publish date
28.10.2016

Elke dag sterft er in Vlaanderen iemands kind, partner, vader, moeder of vriend door roekeloos rijgedrag, onoplettendheid, intoxicatie, overdreven snelheid…al dan niet met vluchtmisdrijf. Samen met de gemeenten en lagere scholen van Provincie Antwerpen, stond gouverneur Cathy Berx stil bij het onnoemelijke leed veroorzaakt door zware verkeersongevallen. Op vrijdag 28 oktober vond het eerste herdenkings- en aandachtsmoment plaats voor de overleden en zwaargewonde verkeersslachtoffers uit de Provincie Antwerpen.

"Elke weggebruiker sensibiliseren en oproepen tot verkeersveilig gedrag is het doel. De boodschap is duidelijk: we dulden geen verkeerscriminaliteit. We kunnen niet aanvaarden dat mensen het leven laten of zwaar gewond raken in en door het verkeer. Tegelijk willen we met zoveel mogelijk gemeenten en scholen ons diep respect betuigen aan de slachtoffers van verkeersongevallen. We hopen dat de getroffen families, vrienden dit herdenkingsmoment ervaren als steun en troost", aldus gouverneur Cathy Berx.

Aangezien de gouverneur samen met de deputatie op vrijdagochtend een werkbezoek bracht aan de gemeente Berlaar, werd het verkeersproject van de nieuwe Gemeentelijke Basisschool volop in de kijker geplaatst. Na een korte toespraak van de burgemeester brachten leerlingen er hulde aan alle verkeersslachtoffers uit de Provincie met hun gepersonaliseerde tekeningen, teksten en muziek. De gouverneur sprak hen na aflloop kort toe en bezocht samen met de kinderen de verkeerstentoonstelling die directie en leerkrachten er uitwerkten.

Het herdenkingsmoment krijgt volgend jaar beslist navolging: dan bundelen we de krachten met de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen en Rondpunt.


 

Volgende