Gouverneur Cathy Berx speecht op het 60ste ITG Colloquium Connecting the Dots

publish date
10.10.2019

Sinds 1959 is het jaarlijkse tweedaagse Colloquium gefinancierd door de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, de wetenschappelijke vlaggenschipconferentie van het Insituut voor Tropische Geneeskunde. Elk jaar gaat het Colloquium door in een partnerland van het ITG. Dit jaar had Antwerpen de eer om de 60ste editie van het Colloquium te hosten.

Op 9 en 10 oktober 'verbinden' de deelnemers in zaal Zuiderkroon 'de punten' en leggen ze de link tussen enkele van de meest dringende thema's waarmee de tropische geneeskunde en de internationale gemeenschap wereldwijd worden geconfronteerd.

De jubileumeditie werd ingeleid door Hare Majesteit Koningin Mathilde. Gouverneur Cathy Berx, voorzitter van de raad van bestuur van het ITG, nam meteen na haar het woord en dankte de Koningin in haar toespraak uitdrukkelijk voor haar oprechte belangstelling en inzet voor de gezondheid en het welbevinden van de meest kwetsbare personen in onze samenleving.

Kersvers directeur van het ITG, Marc-Alain Widdowson en schepen bevoegd voor Onderwijs en Jeugd Jinnih Beels, verwelkomden Hare Majesteit de Koningin samen met de gouverneur op het Connecting the Dots-Colloquium.

Volgende van de detaillijst