Gouverneur neemt eerste Vlaamse asperges uit volle grond in ontvangst

publish date
25.04.2019

De Grootmeesters van het Graaflijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges kwamen op donderdag 25 april naar het nieuwe provinciehuis om de eerste Vlaamse, witte asperges uit volle grond aan gouverneur Cathy Berx en gedeputeerden Luk Lemmens, Ludwig Caluwé, Jan De Haes en Kathleen Helsen te overhandigen. Een nieuwe generatie Grootmeesters vraagt om een nieuwe outfit en daarom werd hun traditionele klederdracht voor de gelegenheid gerestyled.

Gouverneur Cathy Berx is sinds 2017 Ridder van het Graaflijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges.  Zij zet zich dan ook ten volle in voor de promotie van deze gezonde, heilzame en vooral zeer lekkere groente waarmee je naar hartenlust kan experimenteren in de keuken.

De gemeente Puurs-Sint-Amands is de bakermat van de witte, Vlaamse asperge. Die traditie zet ze in de verf met het Aspergefestival. Vanuit de gemeente is een vertegenwoordiging aanwezig tijdens dit feestelijke moment.

De volledige delegatie bestond uit: Mascha De Wolf, Bjorn Cloostermans en Levi De Mul, Grootmeesters van het Graaflijk Genootschap van de Klein-Brabantse Asperges, Harry Beuckelaers, ereschepen, Hilde Van der Poorten, schepen van evenementen en Pieter Van Keymeulen, directeur afdeling Beleven van de gemeente Puurs-Sint-Amands.  

Volgende van de detaillijst