Kom naar de Netedag op 22 september 2019

22/09 Netedag: riVIEREN, varen, fietsen, wandelen, proeven, genieten en ontdekken in het schilderachtige decor van de Netevallei 

Ontdek de speels, kronkelende Nete, de omliggende valleinatuur en al haar recreatieve troeven tijdens de Netedag! Met meer dan 40 spetterende activiteiten op 7 verschillende locaties bedienen we jong en oud, natuurliefhebber en sportfanaat, levensgenieter en fijnproever.

Vaar mee met de stoere drakenboot, neem deel aan de Grote Getijdenshow, betreed de biosfeer, verken het historische beemdendlandschap, woon een demo krabben vangen bij en proef het Netebier. Ondertussen maak je kennis met oogstrelende natuurgebieden en verborgen erfgoedparels in de vallei van de Kleine Nete tussen Ranst en Lier.  

Elke locatie staat garant voor een unieke beleving. In Lier vind je aan de rand van het stadspark Netelaan een feestelijke evenementenweide met zicht op het Begijnhof, bootjes op de Binnennete, livemuziek, heerlijke hapjes en drankjes en een uitstap naar landschapspark Pallieterland met het speelbos en het overstromingsgebied Polder van Lier dat dit najaar een upgrade krijgt. Van hieruit kan je verder trekken naar de activiteiten en haltes in Ranst, Nijlen en Zandhoven voor een verdere ontdekking van de Netevallei 

Aan Molternetebrug op de grens van Nijlen, Ranst en Zandhoven duik je het lokale natuurschoon in, neem je een kijkje naar het waterleven en ontdek je met een 3D-bril op je neus hoe de nieuwe brug er uit zal zien. Op Emblembrug aan roeiclub The OAR maken we de oversteek naar allerlei water- en wandelactiviteiten. We organiseren een demo Oxford Regatta, waarna je zelf mag roeien, suppen, meevaren met de Blauwe Reiger of genieten van een overheerlijke vers gebakken pizza. 

Omdat het autoloze zondag is, rijdt er een gratis treintje. De Vlaamse Waterweg nv stelt voor een deel van de verplaatsing over het water haar boot, de Blauwe Reiger, ter beschikking. Verder kan je ook met de fiets, de huifkar of zelfs te voet een uitgestippeld parcours volgen zodat je niets hoeft te missen.      

Praktisch: 

  • Zondag 22 september van 11 uur tot 18 uur

  • Met activiteiten en haltes in Lier, Nijlen, Ranst en Zandhoven

  • Als je toch met de auto komt, kan je parkeren op de aangeduide parkeerweides

  • Bijna alle activiteiten zijn gratis!
    Organisatie: stad Lier, provincie Antwerpen, Regionaal Landschap Rivierenland, Regionaal Landschap de Voorkempen, Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, de Vlaamse Waterweg nv, Vlaamse Milieumaatschappij,  Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, Departement Omgeving, Sport Vlaanderen, roeiclub The OAR, Natuurpunt De Wielewaal en gemeente Nijlen, Ranst en Zandhoven.

  • Het volledige programma, de verschillende locaties en de vervoersmogelijkheden vind je op www.netedag.be