Gouverneur Cathy Berx reikt Burgerlijk Ereteken voor Moed, Zelfopoffering of Menslievendheid uit aan Rita Goormans uit Nijlen

publish date
16.05.2018

Tijdens een korte plechtigheid ontving mevrouw Rita Goormans een brevet en een burgerlijke medaille 2de klasse uit de handen van gouverneur Cathy Berx.  Aanleiding is haar dappere en heldhaftige optreden toen op woensdag 20 mei 2015 een bejaarde vrouw op een spooroverweg in Nijlen ten val was gekomen. Net op dat ogenblik naderde er een trein.  De Olense Agnes Janssens sprong uit haar wagen en liep de sporen op om de vrouw te helpen. Ook Rita Goormans aarzelde niet en snelde toe. Gelukkig konden beide dames de vrouw tijdig overeind helpen en in veiligheid brengen.       

Eerder reikte gouverneur Cathy Berx al een brevet en een burgerlijke medaille 1ste klasse uit aan Agnes Janssens. Op dinsdag 15 mei was het de beurt aan Rita Goormans. Naast familieleden en vrienden was ook de heer Paul Verbeeck, burgemeester van Nijlen, aanwezig zijn bij de overhandiging van het brevet en de decoratie.

 

Volgende van de detaillijst