Grootschalige WODCA-actie tijdens weekend van 18 maart 2017

publish date
21.03.2017

Elk weekend vinden er in de provincie Antwerpen WODCA-controles plaats waarbij bestuurders gecontroleerd worden op overdreven snelheid en op alcohol- en druggebruik. Doel van de WODCA-controles is om de weekendongevallen terug te dringen en een halt toe te roepen en dit door intensieve en gecoördineerde controles. In de provincie Antwerpen namen tijdens de nacht van 18 op 19 maart 2017 alle politiezones, de Scheepvaartpolitie alsook studenten van de politieschool ‘Campus Vesta’ (afdeling politie) van de provincie Antwerpen deel aan de grootschalige WODCA-actie.  De controles startten op zaterdag 18 maart om 22.00u en eindigden de volgende ochtend, zondag 19 maart, om 08.00u.

Gouverneur Cathy Berx maakte bovendien de resultaten van de WODCA-acties 2016 bekend.  Die kan u hier nalezen, alsook de belangrijkste conclusies m.b.t. de jaarresultaten WODCA 2016.

Gouverneur Cathy Berx bracht samen met de pers een bezoek aan een WODCA-controleplaats van de Politiezone Antwerpen in Antwerpen. Nadien bezocht ze nog een controlepost in Brecht, Politiezone Voorkempen. Gouverneur Cathy Berx: "Voor alles,  heel hartelijk dank aan alle politiemensen, de studenten van campus Vesta en aan allen die van de WODCA-controles steeds weer een succes maken. Het is vooral dankzij hun inzet dat een cruciale gedrags- en mentaliteitswijziging kan worden afgedwongen die  cruciaal is om het aantal weekendongevallen en verkeersslachtoffers door nachtelijke weekendongevallen duurzaam terug te dringen.”

De resultaten van de grootschalige provinciale WODCA-actie van 18-19 maart vindt u hier terug.

Volgende